La pissarra

La pissarra

dimarts, 27 de març del 2012

Recurs tàctic-estratègic: la "Gitana"

Avui vull comentar amb exemples una jugada amb molta tradició al futbol sala però alhora poc realitzada: la gitana. Aquesta jugada consisteix en aprofitar la zona de canvis per realitzar una substitució amb l'objectiu de superar la línia defensiva rival. S'ha de tenir en compte el que ens permet i no ens permet el reglament en les substitucions i el més important de tot és tenir una bona coordinació de moviments de l'equip que realitza aquesta gitana. 
Veiem 4 exemples d'aquesta jugada: 

1)Gitana des de sacada de porteria


Descripció: quan la pilota la té el porter, el jugador blau nº1 surt per la zona de canvis i immediatament entra el jugador blau nº5 buscant la passada llarga per sobre el defensa vermell nº1. Al mateix moment el jugador blau nº4 va al segon pal.

2)Gitana des de sacada de banda


Descripció: el jugador blau nº1 saca cap al jugador blau nº2. El jugador blau nº2 li passa al jugador blau nº3, al mateix moment el jugador blau nº1 entra al camp després de sacar per tornar a sortir immediatament per la zona de canvis. El jugador blau nº5 entrarà al camp per buscar la diagonal del jugador blau nº3. El jugador blau nº4 va al segon pal.

3)Gitana en situació de joc


Descripció: el jugador blau nº2 li passa al jugador blau nº1. Jugador blau nº1 va trepitjant la pilota endarrera apropant-se a la zona de canvis, quan està just davant d'aquesta zona, passa la pilota al jugador blau nº2 i posteriorment surt del camp per la zona de canvis. Immediatament després el jugador blau nº5 entrarà al camp des de la zona de canvis per buscar la passada del jugador blau nº2. El jugador blau nº4 va al segon pal.

4)Gitana des de paral·lela


Descripció: jugador blau nº2 li passa al jugador blau nº1. El jugador blau nº1 llença una paral·lela que superi el seu defensa (vermell nº1). Posteriorment el jugador blau nº1 surt del camp per la zona de canvis i immediatament després el jugador blau nº5 entrarà al camp des de la zona de canvis per recollir la paral·lela. E.l jugador blau nº4 va als segon pal.


NOTA: aquests són 4 exemples que són força coneguts, a partir d'aquí hi ha multitud de variants a realitzar per poder dur a terme la gitana. Deixeu anar la vostra imaginació i segur que en trobareu moltes!
És important coordinar molt el moviment d'entrada i sortida de la zona de canvis ja que sinó ho fem així, l'àrbitre anul·larà la jugada i ens treurà targeta groga per una mala substitució.


@Gerard_Artigas

2 comentaris:

  1. Molt didàctic, Gerard. I una pregunta: per què rep el nom de la "gitana"? Seguiré el teu blog!

    ResponElimina
  2. Hola!

    Nos ponemos en contacto con usted desde la Oficina de Prensa de “Lleida Vive el Fútbol Sala, un programa de actividades sociales e informativas que se desarrollará previamente a la Final Four Futsal Cup, que se celebra el próximo 27 – 29 de abril en la ciudad de Lleida. Como sabéis, este torneo es la competición internacional más importante de Europa a nivel de clubes en este deporte.

    En esta edición, los equipos clasificados para esta fase final son el FC Barcelona Alusport, Dinamo de Moscú, Sporting Club Lisboa y Marca Futsal de Italia.

    En primer lugar nos gustaría felicitarles por su blog. Lo seguimos muy de cerca y creemos que publican un contenido muy interesante y variado sobre deporte. Además, nos interesaría hacerles llegar la información correspondiente a las actividades previas que tenemos preparadas, entre ellas un acto de apadrinamiento y apoyo de deportistas profesionales de Lleida deportes a este evento.

    Les animo, tanto a usted como a sus lectores, a hablar sobre este evento deportivo internacional y, al mismo tiempo, a visitar la web. Esperamos que les guste y que sea una información amena y útil para ustedes

    Si necesitan ampliar esta información, quedamos a su disposición y pueden ponerse en contacto con nosotros yainireelorza@tecnopymecomunicacion.com y alexbonet@tecnopymecomunicacion.com.

    Muchas gracias!

    Saludos.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...