La pissarra

La pissarra

dissabte, 5 de maig del 2012

Quin és el número ideal per confeccionar una plantilla


A l'última enquesta proposada en aquest blog us preguntava quin era per vosaltres, el número ideal de jugadors/es per confeccionar una plantilla a l'hora d'afrontar una temporada. Doncs bé, després de 40 vots, la opció més escollida va ser la de 12 jugadors/es.
En primer lloc, abans d'analitzar els resultats m'agradaria agraïr-vos aquests 40 vots i el seguiment que feu d'aquest blog.
Ara si, anem a desgranar cada una de les opcions que es van donar.

Per una banda, l'opció d'11 jugadors/es va ser la menys votada amb només 2 vots. Crec que 11 jugadors són pocs per afrontar una temporada, ja que com tots sabeu sempre hi han imprevistos com les lesions, sancions o compromisos que fan que moltes vegades no tinguem la plantilla al complert, i per tant, encarar un partit amb 7, 8 o 9 jugadors/es fa que sigui un nombre escàs.

La segona opció menys votada vas ser la d'una plantilla amb més de 12 jugadors/es. Més de dotze jugadors/es s'entén, per tant, que s'hauran de fer convocatòries i deixar a gent fora. Això és una arma de doble full ja que per una banda la part positiva és que tothom treballa al màxim per guanyar-se el lloc a la convocatòria, però per l'altra si hi ha algun jugador/a que reiteradament es queda fora, la sensació de pertinença a l'equip es pot veure alterda i conseqüentment pot afectar a la moral i ambient de l'equip.

La opció de 10 jugadors més jugadors/es juvenils o del filial va ser la segona més votada amb 13 vots. Jo sóc partidari d'aquesta opció, evidentment, sempre i quan el potencial i nivell dels jugadors/es tant juvenils com del segon equip sigui apte per tenir garanties a un primer equip. Considero que és la opció desitjada ja que no només potencies el primer equip sinó que a més a més potencies el nivell dels joves jugadors i estàs fent un treball de cara un futur i un treball de club.


Finalment la opció més votada amb 17 vots va ser la d'una plantilla de 12 jugadors/es. Crec que és una bona elecció ja que 12 és un nombre que et dóna garanties d'afrontar tota una temporada i sempre et dóna un marge de variabilitat en funció de tenir més o menys baixes.
L'únic aspecte negatiu que l'hi trobo és que quan es diposa de tots els efectius, és a dir, 6 jugadors + 1 porter a la banqueta, crec que és un nombre que no permet donar massa minuts a la majoria i des de la meva opinió considero que un jugador/a necessita de bons minuts per donar tot el seu potencial.




Dit això, jo us he donat la meva opinió. Ara bé, "cada maestrillo tiene su librillo" i és possible que molts de vosaltres no estigueu gens d'acord amb el que he escrit jo. Així que si algú té alguna opinió diferent a aquesta que no dubti a fer un comentari a l'entrada i ho discutim entre tots i totes a veure si en treiem l'aigua clara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...