La pissarra

La pissarra

dijous, 29 de març del 2012

"Papá, quiero tener el derecho de no tener que ser campeón." Carta d'un fill al pare

Fa uns dies vaig penjar en aquest blog un vídeo realitzat per CanalSur (Aquí teniu l'enllaç: Pares o Hooligans?) afrontava la conflictivitat que generaven alguns pares i famílies quan anaven a veure els seus fills als partits dels caps de setmana. Com a continuació d'aquesta entrada penjaré dues cartes que dos fills van escrirue als seus pares per queixar-se de l'actitud agressiva, maleducada i despectiva que tenien els seus pares quan els anaven a veure als partits i entrenaments.
Són dues cartes que fa temps que corren per la xarxa i publicades a diferents mitjans escrits i m'agradaria que tant pares, mares, famílies, amics i tota la gent relacionada amb l'esport reflexionessim sobre la nostra conducta quan entrem a instal·lacions esportives per veure les competicions, ja que nosaltres som el mirall a seguir pels petits/es esportistes i com es diu, l'ésser humà aprèn més per mimetisme de les conductes que per altres factors.


Aquí les teniu:

dimarts, 27 de març del 2012

Recurs tàctic-estratègic: la "Gitana"

Avui vull comentar amb exemples una jugada amb molta tradició al futbol sala però alhora poc realitzada: la gitana. Aquesta jugada consisteix en aprofitar la zona de canvis per realitzar una substitució amb l'objectiu de superar la línia defensiva rival. S'ha de tenir en compte el que ens permet i no ens permet el reglament en les substitucions i el més important de tot és tenir una bona coordinació de moviments de l'equip que realitza aquesta gitana. 
Veiem 4 exemples d'aquesta jugada: 

1)Gitana des de sacada de porteria


Descripció: quan la pilota la té el porter, el jugador blau nº1 surt per la zona de canvis i immediatament entra el jugador blau nº5 buscant la passada llarga per sobre el defensa vermell nº1. Al mateix moment el jugador blau nº4 va al segon pal.

2)Gitana des de sacada de banda


Descripció: el jugador blau nº1 saca cap al jugador blau nº2. El jugador blau nº2 li passa al jugador blau nº3, al mateix moment el jugador blau nº1 entra al camp després de sacar per tornar a sortir immediatament per la zona de canvis. El jugador blau nº5 entrarà al camp per buscar la diagonal del jugador blau nº3. El jugador blau nº4 va al segon pal.

3)Gitana en situació de joc


Descripció: el jugador blau nº2 li passa al jugador blau nº1. Jugador blau nº1 va trepitjant la pilota endarrera apropant-se a la zona de canvis, quan està just davant d'aquesta zona, passa la pilota al jugador blau nº2 i posteriorment surt del camp per la zona de canvis. Immediatament després el jugador blau nº5 entrarà al camp des de la zona de canvis per buscar la passada del jugador blau nº2. El jugador blau nº4 va al segon pal.

4)Gitana des de paral·lela


Descripció: jugador blau nº2 li passa al jugador blau nº1. El jugador blau nº1 llença una paral·lela que superi el seu defensa (vermell nº1). Posteriorment el jugador blau nº1 surt del camp per la zona de canvis i immediatament després el jugador blau nº5 entrarà al camp des de la zona de canvis per recollir la paral·lela. E.l jugador blau nº4 va als segon pal.


NOTA: aquests són 4 exemples que són força coneguts, a partir d'aquí hi ha multitud de variants a realitzar per poder dur a terme la gitana. Deixeu anar la vostra imaginació i segur que en trobareu moltes!
És important coordinar molt el moviment d'entrada i sortida de la zona de canvis ja que sinó ho fem així, l'àrbitre anul·larà la jugada i ens treurà targeta groga per una mala substitució.


@Gerard_Artigas

dijous, 22 de març del 2012

Progresión de 12 ejercicios para el trabajo del ataque 3-1 con pívot

A continuación os presento una progresión de 12 ejercicios para trabajar el sistema de ataque 3-1 con pívot. Desde la aparición del ataque de 4 fueron muchos los que apartaron els ataque 3-1 de sus pizarras tácticas, calificando el ataque con pívot como un ataque poco dinámico, anticuado y demasiado previsible. A mi parecer creo que esto fue un error porque a dia de hoy, el ataque 3-1 sigue siendo un sistema muy utilizado que da alternativas a otros sistemas de ataque y que a su vez sigue siendo un ataque muy productivo, educativo y eficaz.
Se presentan los ejercicios como progresión porque los ejercicios van de menor a mayor dificultad en lo que se reifere a los complejos y estructuras tácticas y en la toma de decisiones en el aspecto cognitivo, tratandose todos de ejercicios globales integrados.

Espero que os sirvan para vuestros entrenamientos.


Ejercicio 1


dimarts, 20 de març del 2012

Duel Ari vs Torras, qui guanyarà? Vídeo promocional Barça-Interviu

Us deixo el vídeo promocional del partit que disputaran demà dimecres a les 20:30 el FCB Alusport contra l'Interviu corresponent a l'anada de les semifinals de la copa del rei.
No sé si el vídeo està trucat o no, però si no ho està, tenen una precisió escandalosa en el llançament!



PD: el debat segueix obert, amb interessants comentaris! A l'entrada anterior el podeu seguir i participar-hi!

dilluns, 19 de març del 2012

Debate: Es necesario haber sido jugador para llegar a ser una buen entrenador?


DEBAT

És necessari haver estat jugador per arribar a ser un bon entrenador?

Amb aquesta pregunta inauguro la secció de fòrum-debat a la que espero que hi participeu escrivint els vostres comentaris. És molt senzill, només heu de respondre donant la vostra opinió sobre la pregunta als comentaris de l'entrada.
A veure si amb les vostres opinions treiem una idea clara al respecte!

Gràcies i animeu-vos!

¿Es necesario haber sido jugador para llegar a ser un buen entrenador?

Con esta pregunta inauguro la sección de foro-debate en la que espero que participeis escribiendo vuestros comentarios. Es muy sencillo solo teneis que responder dando vuestra opinión sobre la pregunta del debate en los comentarios de la entrada..
A ver si con vuestras opiniones sacamos una idea clara al respecto

Gracias y animaros

divendres, 16 de març del 2012

Ejercicios para el aprendizaje de la progresión de los movimientos del ataque 4-0

Hace unos días publiqué un artículo teórico sobre la progresión en los movimientos del ataque 4-0 realizado por mi compañero Albert Sabaté. Ahora colgamos la segunda parte del articulo, una parte más práctica porque presentamos una progresión de ejercicios para el trabajo de los movimientos y del sistema del ataque 4-0.
Destacar que todos los ejercicios son muy transferibles a la realidad de la competición y que están ordenados de menor a mayor dificultad.
Espero que os puedan servir para vuestros entrenamientos.


dimarts, 13 de març del 2012

Jugades d'estratègia per Marlon Velasco

Avui publico una sèrie de jugades d'estratègia que m'ha fet arribar en Marlon Velasco, ex-entrenador de la base del Futsal Mataró.
No he pogut penjar les jugades directament al blog perquè estan treballades amb powerpoint amb animacions i aquestes animacions i efectes no s'executen si penjo els powerpoints directament al blog.
Així que us deixo els enllaços de cada jugada i us descarregueu els powerpoints per veure correctament les jugades perquè mereixen la pena ja que estan ben treballades. Són molt recomanables!


Jugada de corner

Jugada de banda a camp propi

Jugada de banda a camp propi amb el porter

Jugada de banda a mitja pista rival

Jugada de banda a mitja pista contrària

Jugada de falta del FS Puertollano



Moltes gràcies Marlon per la teva col·laboració!


PD: aprofito per si algú sap si és possible penjar un powerpoint directament al blog i que s'executin les animacions i efectes que m'ho expliqui siusplau. Moltes gràcies!

dilluns, 12 de març del 2012

Sorprenent jugada!

Increïble imaginació que tenen alguns equips per crear confusió i cridar l'atenció cap allà on no s'executarà la jugada. Finalment la jugada no té èxit però val molt la pena veure-la perquè és sorprenent!


divendres, 9 de març del 2012

Pares, o hooligans violents?

Us presento aquest petit però excel·lent reportatge realitzat per CanalSur sobre la violència en el futbol base protagonitzada per les famílies, sobretot pels pares, on l'afany perquè els seus fills/es siguin els nous Messis i Ronaldos els fan tenir conductes antiesportives, antieducatives i realment lamentables.
Reflexionem-hi tots els pares, mares, entrenadors, educadors, pedagogs, monitors perquè això és el que desgraciadament ens trobem sovint a cada partit. 
Al vídeo hi trobareu frases, imtatges i escenes que us sonaran molt i que us faran pensar encara més.


dimecres, 7 de març del 2012

dilluns, 5 de març del 2012

Análisis y claves de la Copa de España 2012


La copa de España que se celebrará en Logroño a partir de este jueves nos depara dos partidos entre equipos de los que podríamos llamarlos "grandes" y dos partidos entre equipos "modestos", dudando pero de etiquetar a Lobelle como modesto claro. Un primer análisis general y básico podría afirmar que todos los partidos, sin ninguna excepción sobre el papel estarán muy equilibrados, por estilos de juego, calidad de jugadores, clasificación etc. Otro análisis general nos puede concretar que habrá un equipo "modesto" que llegará a la final, aspecto que salvo sorpresa no suele ocurrir muy a menudo. Pero vamos a profundizar un poco más y detalladamente analizando partido por partido:

divendres, 2 de març del 2012

Progresión para el aprendizaje de los movimientos del ataque 4-0

A continuació us presento un article que m'ha fet arribar l'Albert Sabaté "Sabas" actualment entrenador del Futsal Mataró de la 3ª Divisió Nacional grup 1. En aquest article ens parla de les característiques de l'atac de quatre i a continuació ens dóna un seguit de variants de moviments anant dels més bàsics als més avançats. Espero que us sigui útil.


Características y progresión para el aprendizaje de los movimientos del ataque 4-0 

El juego de 4 es el sistema impuesto a finales de la década de los noventa, donde el objetivo principal es mantener la posesión del balón ofreciendo múltiples líneas de pase. Con el juego de 4 se pretende tener siempre varios jugadores por detrás de la línea del balón, teniendo así, diferentes salidas de balón. Se intenta aprovechar al máximo el ancho del campo pero no la profundidad, una de las principales desventajas puede ser la robotización del jugador, provocando la pérdida de su función primordial, finalizar la acción. El juego de 4 ofrece múltiples variantes y opciones de finalización, pero hay que trabajarlas mucho, siempre inculcando que el objetivo no es tener siempre el balón, si no mover al equipo contrario para buscar la superioridad y la correcta finalización de la jugada con disparo a puerta.
Es importante destacar que el juego de 4 se basa en un juego de dualidades. El campo se divide en dos por la mitad: lado derecho y lado izquierdo.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...